Materialeguide - DDD Print

PLA

PLA er det vanligste materiale vi bruker i vår produksjon. Dersom et produkt i vår nettbutikk ikke har et spesifikt materiale nevnt i beskrivelsen, så blir produktet sannsynligvis produsert i PLA.

PLA er et materiale som egner seg godt til 3D-printing og gir en veldig fin finish. Dessverre tåler PLA varme relativt dårlig. Direkte sollys, eller et PLA-produkt plassert rett bak et vindu vil smelte i sterk sommersol.

PET-G

PET-G er et materiale vi aldri bruker, med mindre vi må. PET-G har svært gode egenskaper ved seg, men det er ikke et materiale vi bruker dersom vi kun er ute etter å få en fin finish. PET-G tåler også å bli utsatt for hardt vær og vi bruker derfor PET-G på produkter ment utendørs. Materialet kan forandres i farge (over flere år) ved eksponering av UV-lys.

Vi bruker PET-G i mange av produktene i vår nettbutikk. PET-G er et relativt fleksibelt materiale og tåler varme ganske godt. Dette er et svært slitesterkt materiale, men de gode egenskapene kommer på bekostning av en mer ujevn finish enn f.eks PLA og ABS.

ABS

ABS er et materiale vi kun bruker dersom produktet må tåle høye temperaturer. Dette materiale gir også en svært fin finish, men krever i større grad tilpasset produksjonsforhold enn f.eks PLA og PET-G. 

ABS er slitesterkt og er foretrukket av mange industriprosjekter. 

TPU

TPU er et svært fleksibelt filament. Vi produserer ikke med TPU ofte, kun på etterspørsel. Fleksibiliteten til TPU gjør at 3D-printing gir mange flere muligheter. Kamerahus, droneutstyr, hjul, mobildeksel m.m. 

TPU tåler også en rekke kjemikalier som gjør materiale unikt og etterspurt for mange prosjekter.

Resin

Resin bruker vi ved produksjon av miniatyrer, tannmodeller eller andre modeller som krever svært høy oppløsning. Resin er hardt, men vil «knuses» enklere enn de fleste andre materialer nevnt på listen. 

Med SLA-teknologi (brukt med resin) kan vi lage svært detaljerte modeller.

Produksjon av et resinprodukt er krevende og materiale er dyrere og vil bli priset vesentlig høyere enn andre materialer vi tilbyr.

Andre materialer

Vi tilbyr også andre materialer, ta kontakt med oss slik at vi kan veilede, eller svare på andre spørsmål du skulle ha.